24 september 2023

Hartje symbool typen, hoe doe je dat?

Antwoord: Het hartje symbool (♥) is een special karakter dat vaak is gezien op online platformen zoals social media websites als Facebook. Maar er is geen hartje toets op een toetsenbord. Dus hoe type je een hartje? Volg gewoon deze simple stappen voor Windows en Macintosh computers. Wil je juist een andere teken leren typen zie onze artikel over de verschillende toetsenbord tekens.

In Windows

Klik en houd de Alt toets vast, klik dan op 3 op het numerieke toetsenbord aan de rechterkant van je toetsenbord. Dit zal het hartje symbol typen(♥). Alt+3 is een voorbeeld van een Windows alt code, dit is een makkelijke manier om honderden speciale karakters te maken in Windows. Bijvoorbeeld, Alt+1 maakt een smiley gezicht (☺) en Alt+0162 maakt een cent symbool (¢).

U kunt andere Alt-codes ontdekken door Alt ingedrukt te houden en één tot vier cijfers achter elkaar in te drukken. Zorg er wel voor dat je het numerieke toetsenbord gebruikt, omdat het niet werkt als je de cijfers boven de letters gebruikt. Als uw toetsenbord geen numeriek toetsenbord heeft, kunt u op de Num Lock toets drukken en de toetsen met kleine cijfers gebruiken. U zou bijvoorbeeld 1, 2 en 3 moeten zien op de J, K en L toetsen.

Op Macintosh

U kunt het hartsymbool invoegen met het Mac OS X-karakterpalet. Met de meeste Mac-programma’s kun je het karakter pakket openen door Bewerken → Speciale tekens…. te selecteren of door de combinatie: Command+Option+T in te drukken.

Zodra het tekenpalet geopend is, klikt u op de pijl naast de categorie “Symbolen” en selecteert u vervolgens de subcategorie “Overige symbolen”. In de negende rij moet u meerdere hart icoontjes zien. Het achtste icoon is het standaard hartsymbool. Klik op het hart om het te selecteren en druk dan op de knop Invoegen onderaan het karakter palet om het hartje toe te voegen. (♥)waar je cursor is in de huidige applicatie.

Als het huidige programma het karakter paket niet opent, kun je er een snelkoppeling aan toevoegen aan de rechterkant van de Mac OS X menu bar. Om dit te doen, open je systeem voorkeuren, dan selecteer je “International”. In het International venster, selecteer het invoermenu, klik dan op het selectievakje naast het karakter palet en vink dan het vakje onderaan het venster aan dat zegt: “Toon invoermenu in de menubalk”. Hiermee kun je het karakter paket selecteren uit het vlag-pictogram in de Mac OS X menubalk.

Je kan het karakter palet gebruiken om vele andere karakters en symbolen toe te voegen. Klik simpelweg op de verschillende categorieën om de lijst te zien met beschikbare symbolen. Je zult verbaasd zijn over wat je kunt vinden.

Een extra methode voor het hartje symbool typen

Om een hartje symbol in te voeren kun je ook simpel weg het symbooltje kopiëren van een website waar die al op staat en dan gewoon plakken op de plek waar je het symbool wilt hebben. Natuurlijk moet je wel eerst een website vinden waar je het hart symbooltje van af kan kopiëren.

Om een hart symbooltje in een web pagina toe te voegen kan je in de HTML code “♥” typen, zodat er een hart symbooltje komt te staan (♥) op de pagina.