18 juli 2024

Hoe typ je het kleiner of gelijk aan teken?

Het kleiner of gelijk aan teken (≤) is een wiskundige teken wat voornamelijk gebruikt wordt in wiskundige oplossingen en tabellen. Je zult het vaak zien in Excel sheets en het is een zeer handig teken, omdat hij 2 betekenissen tegelijk heeft. Namelijk je geeft ermee aan dat de waarde waar je naar verwijst kleiner of gelijkwaardig is aan de waarde wat hierna komt. Je kunt het gebruiken bij alle soorten maten van millimeters tot oppervlaktes en graden. Hij is algemeen als het gaat om betekenis in de wiskundige zin.

 

Hoe typ je het kleiner of gelijk aan teken?

Toetsenborden hebben geen standaard knop hiervoor. Daarom is het noodzakelijk om deze met een zogenaamde Alt-Code te typen. Je begint een Alt-Code door je Alt knop ingedrukt te houden (hij bevindt zich links van je spatiebalk), daarna terwijl je hem ingedrukt houdt druk je met je andere hand deze cijfercombinatie: 243, dit zal resulteren tot een ≤ (let op, dit werkt alleen bij US layout toetsenborden). Dus Alt+243. Mocht het niet lukken kun je uiteraard deze ook rechtstreeks hier kopiëren: ≤

 

Voorbeeld in gebruik

Casus: Je bent een product aan het verkopen wat bedoeld is voor volwassenen boven de 18 jaar. Je maakt een code in je website die de leeftijd van van je bezoeker te checken.

Je schrijft in je code: Als ‘leeftijd’ ≤17 ==> weiger toegang, alles wat boven de 17 wordt ingevoerd zal geaccepteerd worden als een valide invoer.